torsdag 22 januari 2015

Jag ska bara skriva klart det här inlägget, sen ger jag upp

I går var det "mycket snack" om ett gym som hade haft "fel" kanal på nattetid och råkat visa en porrfilm för de tränande - i det här fallet Elin och hennes kompis.

Här är ett utdrag ur Aftonbladets artikel:
Elin och hennes kompis försökte byta kanal, men hittade ingen tv-dosa.
- Vi gick även fram till tv:n för att stänga av den manuellt. Men vi hittade inga knappar på själva tv:n heller.
Tjejerna försökte istället fortsätta träna så gott de kunde, men efter 1,5 timme gav de upp och gick hem.
- Det blev en väldigt ineffektiv träning, säger Elin.
Efter en halvtimme trodde de alltså fortfarande att de skulle klara av att fullfölja träningspasset, trots porr på en tv-skärm. Likaså efter en timme. De trodde verkligen att det skulle vara möjligt. Men sen, efter en och en halv timmes kamp, fick de slutligen se sig besegrade. De kunde helt enkelt inte fullfölja sitt träningspass.

Detta måste uppenbarligen vara en miss i kommunikationen mellan Elin och reportern. I gym-svängen betyder inte "ge upp" att en ger upp. Det betyder att en är klar med det en hade tänkt att göra. Det är ett häftigare sätt att säga att du tränat färdigt.

"Nä nu ger jag upp", säger du när du har kört igenom kroppen ordentligt, fokuserat på varenda liten muskelfiber och klämt ur varenda droppe svett. För även om du är döseriös med din träning är det lite pinsamt att utåt sett verka döseriös. Att "ge upp" skall utstråla en slackig I don't give a fuck-attityd. Den attityden vill alla utstråla. Framförallt om du inte gör några framsteg. Då är det skönt att tro att omgivningen tror att du inte är så seriös som du faktiskt är.

Ett lite coolare alternativ, som jag och Big brukar köra, är: "Nu skiter vi i det här!". Så säger vi alltid innan vi går hem.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar